BRDR. PEDERSEN AS i gang på Køge Kyst

BRDR. PEDERSEN i gang med hidtil største opgave

Seks bygninger. Boliger, kontorer og butikker. Det er en stor opgave, som BRDR. PEDERSEN AS fra Nordfalster er i gang med på Køge havn.

”Det er den hidtil største enkeltopgave for os, ” siger entreprisedirektør Lars Ole Andersen fra BRDR. PEDERSEN AS.

 Entreprisedirektør Lars Ole Andersen

Projektet er en del af det store byudviklingsprojekt Køge Kyst, der blev lanceret i 2009 som et partnerskab mellem Køge Kommune og Realdania. Over de næste godt tyve år skal Køges centrale havne- og stationsområde udvikles til en enestående, attraktiv og bæredygtig bydel.

BRDR. PEDERSEN AS skal opføre seks bygninger til blandet erhverv og boliger på i alt 14.300 etage kvadratmeter i det område, der hedder Stationsområdet.

Stationsområdet er det ene af de tre delområder i Køge Kyst. Det er et ambitiøst byggeri med butikker, kultur, boliger, erhverv og offentlige funktioner i den centrale og nordlige del af området.

”Vi er kommet godt i gang, og har hen over vinteren været i gang med at etablere byggepladsen samt støbe fundamenter til de første bygninger, ” siger Lars Ole Andersen, der er entreprisedirektør i byggefirmaet BRDR. PEDERSEN AS.

Det er TK Development, der er bygherre på byggeriet af Stationsområdets 2. etape.

”Det er et spændende projekt med mange udfordringer. Vi går til opgaven for at finde løsninger, og blandt andet er vi nødt til at tænke nyt for at klare hele logistikken på byggepladsen, ” siger Lars Ole Andersen, entreprisedirektør.

BRDR. PEDERSEN AS har senest afsluttet byggeriet af en stor folkeskole i Nykøbing Falster samt Næstved Multiarena, hvor der tilbage i december blev spillet VM kampe i kvindehåndbold.

”Vi har stor erfaring med store og komplicerede byggeprojekter, og derfor er vi fuld af optimisme. Vi skal bygge seks forskellige huse, og der skal bruges mange forskellige materialer, og derfor har vi forberedt os utroligt godt for at fange fejl under projekteringen, ” siger Lars Ole Andersen.

En af de kritiske opgaver i opstarten er piloteringen, da jorden er meget blød på byggepladsen.

Pilotering af byggepladsen

”Vi har forberedt os så godt som muligt for at sikre, at der ikke sker skader eller andet på de omkringliggende bygninger. Det er vores ambition, at byggeriet af de seks bygninger skal ske så problemfrit som muligt, ” siger Lars Ole Andersen.

Byggeprojektet forventes afsluttet i sommeren 2017, og det er et projekt til knapt 140 millioner kroner.

BRDR. PEDERSEN AS har hovedkvarter i Nørre Alslev på Falster og er en af Lolland-Falsters førende byggevirksomheder med speciale i hovedentrepriser og projektudvikling.